Simonini recepti
- Domov
- Domača kuhinja
- Simonini recepti
Bučna rulada
Potrebujemo:
6 jajc, 6 žlic sladkorja, 1 limonin sok, 100g mletih bučnih semen
Postopek priprave:
Potrebujemo:
6 jajc, 6 žlic sladkorja, 1 limonin sok, 100g mletih bučnih semen
Postopek priprave:
Jajca ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, dodamo sneg in mleta bučna semena. Na rahlo premešamo in vlijemo v pekač. Pečemo na 180°C.
Pečen biskvit zavijemo. Ko se ohladi, ga odvijemo in namažemo s kislo smetano, kateri dodamo 2 žlici sladkorja v prahu. Premazan biskvit zavijemo v rulado in alu folijo in pustimo stati v hladilniku par ur.
Pečen biskvit zavijemo. Ko se ohladi, ga odvijemo in namažemo s kislo smetano, kateri dodamo 2 žlici sladkorja v prahu. Premazan biskvit zavijemo v rulado in alu folijo in pustimo stati v hladilniku par ur.
Langaši-prekmurska specialiteta
Potrebujemo:
0,5 kg moke (pol mehke po ostre), 250 g kuhanega pretlačenega krompirja, pol kocke kvasa, žlica sladkorja, žlica soli in 3 dl vode
0,5 kg moke (pol mehke po ostre), 250 g kuhanega pretlačenega krompirja, pol kocke kvasa, žlica sladkorja, žlica soli in 3 dl vode
Pokušino in postopek priprave pa izveste na naši kmetiji.
Dödoli
Postopek priprave:
Skuhamo krompir, vodo odlijemo in jo shranimo.
Krompir pretlačimo in prelijemo z vodo, dodamo mehko moko in mešamo. Količina moke je odvisna od količine krompirja. Če je masa pretrda, dodajamo vodo.
Za preliv vzamemo zaseko in dodamo kislo smetano in to zavremo.
Skuhamo krompir, vodo odlijemo in jo shranimo.
Krompir pretlačimo in prelijemo z vodo, dodamo mehko moko in mešamo. Količina moke je odvisna od količine krompirja. Če je masa pretrda, dodajamo vodo.
Za preliv vzamemo zaseko in dodamo kislo smetano in to zavremo.